Concept

GENK LOOPT is helemaal terug!

Het was eind maart toen we, met spijt in het hart, vanuit de werkgroep van GENK LOOPT beslisten om de editie 2020 van zondag 10 mei af te lassen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus hebben we recent de koppen opnieuw samen gestoken om GENK LOOPT dit jaar toch nog ‘levend’ te houden.

We zijn tot een concept gekomen waarbij een parcours van 5km en een tweede parcours van 10km  uitgepijld werden, telkens met vertrek aan het M Hotel in het Molenvijverpark. Het parcours doet grotendeels dezelfde locaties aan als de gekende routes van Genk Loopt, met passages doorheen het Molenvijverpark, Kattevennen (voor de 10km) en de autoluwe woonwijk Molenblook. We willen zoveel mogelijk sportievelingen aansporen om tussen 12 en 30 juni dit parcours te lopen of te wandelen, en dit te delen op social media met de hashtag #GENKLOOPTtegencorona.

Uiteraard staat het jullie vrij om ook jullie looptijden te registreren en te delen op sociale media, maar het moet duidelijk zijn dat tijdens deze editie deelnemen belangrijker is dan winnen. Er zullen dan ook geen klassementen opgemaakt worden. Iedere deelnemer is een winnaar dit jaar en daarom zijn ook wandelaars van harte welkom!

Doe mee en steun het Genkse project ‘Ik heb een maatje’

We koppelen deze bijzondere editie van GENK LOOPT aan een goed doel. Onze keuze viel op het project ‘Ik heb een maatje’ van Campus O3 in Genk, waarin zowel de stad Genk als het ZOL participeren. Bij ‘Ik heb een maatje’ worden kinderen van 8 tot 12 jaar met overgewicht begeleid naar een gezondere levensstijl.

Zwaarlijvigheid is immers een probleem dat aan de oorzaak ligt van tal van lichamelijke problemen. De huidige coronacrisis heeft dit nogmaals aangetoond: mensen met obesitas behoren tot één van de risicogroepen voor wie de gevolgen zeer ernstig kunnen zijn wanneer ze door het virus getroffen worden.

Het is daarom belangrijk om zwaarlijvigheid tijdig te onderkennen en aan te pakken, liefst al op jonge leeftijd. ‘Ik heb een maatje’ verricht hierbij zeer belangrijk werk dat we vanuit GENK LOOPT graag ondersteunen. Vandaar ook dat deze actie omgedoopt werd tot ‘Ik heb een (loop)maatje!’

Hoe kan ik deelnemen aan GENK LOOPT én mijn steun betuigen?

Op tal van verdeelpunten in Genk (klik hier voor de lijst) vind je boxen met siliconen armbandjes in verschillende kleuren. Je kan een armbandje aankopen voor € 5,00. Het geld kan je overmaken via een QR code die op de box staat of deponeren in de gleuf in de verdeeldoos. Je kan dit beschouwen als je inschrijvingsfee voor deze editie van GENK LOOPT maar vooral als steun voor het goede doel. Twee vliegen in één klap dus!

Het ingezamelde bedrag gaat integraal naar ‘Ik heb een maatje’. Door het armbandje te dragen toon je ook meteen je engagement voor dit project en laat je zien dat je uit het juiste, sportieve hout gesneden bent.

We danken je alvast voor je engagement en je steun. Veel loop- en/of wandelplezier!